Information & Kontakt

Från Våren 2023

Är våra kurser på måndagar och i Folkets Hus i Uddevalla

Kursavgiften per termin är 400:-

BG 218-9033


Kontakta oss 

Vår Historia!


Hösten 2007, var vi några ”linedancare” som var sugna på att anordna ett western/linedance event. Planeringen för Wild West country weekend var igång. För att lättare kunna organisera och marknadsföra oss, startades föreningen Rock`n Row Linedance. Eventet gick av stapeln i maj 2008 i Uddevalla folkets park.

Det var linedance, cowboys, indianer, knallar, mat och underhållning mm. Vi hade otroligt tur med vädret och fick besök av över 1000 personer under helgen.

Detta var vårt första event och det gav mersmak. Med under helgen var Rob Fowler. Han blev vår «biljett» in i linedance eventens värld. Rob var ansvarig för World Masters, en organisation som bla. anordnade tävlingar runt om i Europa. Dessa tävlingar var kvalificerande för WM-World Masters.

Vår första tävling anordnades även den i Uddevalla folkets park. Därefter flyttade vi det som kom att bli våra årliga event till Steungsbaden, för att kunna erbjuda en helhetslösning för dansare och tävlandes. Efter några år slutade vi med tävlingar, då vi kom på att det var den sociala dansen som vi brann lite extra för.

Vi hade ju redan hösten 2008, bestämt oss föra att vi ville dansa tillsammans i föreningen och då startat kursverksamhet på Kuröds kök i Uddevalla. Sedan dess har vi haft kurser på olika nivåer. Vi har även fortsatt med eventen. 2015 hade vi vårt första event på Bohusgården, ett ställe vi älskar att ha linedance event på, trots att vi får lägga och ta upp över 300kvm golv varje år.